top of page

Online και offline καμπάνιες


Online και offline καμπάνιες. Πως επηρεάζονται. Πώς συνδυάζονται.

Η online διαφήμιση κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, με τους χρήστες να κλικάρουν πάνω στα sites ή τα banners που προβάλλονται στις σελίδες του διαδικτύου, αυξάνοντας τα κέρδη των εταιρειών. Μάλιστα, με το πρόγραμμα Google AdWords, τα κέρδη της online διαφήμισης μπορούν υπολογιστούν, μιας και ο διαφημιζόμενος έχει ανά πάσα στιγμή πληροφόρηση για το πόσα κλικ έγιναν επάνω του ή πόσες εμφανίσεις έκανε η διαφήμισή του.

Ο λόγος που μία online καμπάνια δεν πουλάει είναι κυρίως ένα κακό website, που δεν έλκει ούτε προκαλεί ενδιαφέρον στον υποψήφιο πελάτη. Ωστόσο, το να μην αγοράσει κάποιος μέσω μιας online advertising, δε σημαίνει απαραίτητα ότι δε θα αγοράσει από την εν λόγω εταιρεία. Συνδυαστικά με την above the line επικοινωνία, αλλά και με το offline marketing, είναι πιθανό ο καταναλωτής να γίνει μελλοντικός πελάτης.

Το offline marketing είναι πολύ σημαντικό για την προώθηση ενός website, καθώς η διεύθυνσή του μπορεί εύκολα να γίνει γνωστή μέσω newsletter, επαγγελματικών δώρων, ή ακόμα και μέσα από την τηλεόραση, όταν σε κάποια εκπομπή αναγράφεται μία ηλεκτρονική διεύθυνση (π.χ. ειδήσεις, δελτίο καιρού, διάφορες εκπομπές). Συμπερασματικά, η online διαφήμιση μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα, για να φέρει όμως τα επιθυμητά αποτελέσματα και περισσότερους πελάτες, είναι απαραίτητη και η offline καμπάνια.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page