top of page

Social Media…. Η κοινωνική δικτύωση ως μέσο επικοινωνίας και πωλήσεων


Facebook, Twitter, Google+, Instagram, Pinterest, LinkedIn … σας λένε κάτι όλα αυτά τα ονόματα;;;; Σίγουρα σε κάποιους από εσάς πάρα πολλά και σε κάποιους πολύ λίγα …Τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μία έντονη διαδυκτιακή δραστηριότητα των κοινωνικών δικτύων, τα λεγόμενα social media, μέσα από τα οποία άνθρωποι από όλο το κόσμο ανταλάσουν νέα, φωτογραφίες, δεδομένα της προσωπικής τους ζωής και συνομιλούν. Τα social media “αντικατέστησαν” ως ένα βαθμό το τηλέφωνο, τις συναντήσεις, τις διαπροσωπικές επαφές και από την άλλη έφεραν κοντά ανθρώπους που τους χωρίζουν χιλιόμετρα, χώρες και διαφορά ώρας.

Παράλληλα ένα άλλο κομμάτι τους αφορά την εταιρική κοινωνική δικτύωση με πιο σοβαρό ύφος και χαρακτήρα όπου εκεί ανταλλάσονται νέα και πληροφορίες για διάφορους κλάδους της αγοράς και εκεί το κάθε στέλεχος, ελεύθερος επαγγελματίας ή ιδιοκτήτης εταιρείας βρίσκει ενημέρωση από όλα τα σημεία του πλαντήτη και πιθανούς συνεργάτες ή ακόμη και μελλοντικούς υπαλλήλους.

Μεγάλες και σοβαρές εταιρείες (πολυεθνικές και μη) πάσης φύσεως (από προϊόντα μέχρι υπηρεσίες) επιλέγουν να έχουν μία σταθερή παρουσία σε όσα περισσότερα κοινωνικά δίκτυα μπορούν και χαράζουν ένα στρατηγικό πλάνο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων με τα εν δυνάμει κοινά τους. Άλλοτε με ένα πιο επαγγελματικό προφίλ και άλλοτε με πιο ανάλαφρο και δημιουργικό, χτίζουν η κάθε μία το brand της και προσπαθούν να γίνουν πόλος έλξης αλλά και να κερδίσουν τις εντυπώσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό τους.

Και φυσικά έρχεται το εύλογο ερώτημα… αξίζει τον κόπο μία εταιρεία να επενδύσει χρόνο και χρήμα στο να στήσει σελίδες και καμπάνιες στα διάφορα αυτά κανάλια κοινωνικής δικτύωσης; Και αν ναι, σε ποια; Και με τι τρόπο θα τα επιλέξει; Και ποιος θα συντηρεί την εικόνα της εταιρείας σε όλα αυτά; Γιατί, για να μην ξεχνιώμαστε, το να ανοίξετε μία σελίδα και να βάλετε 5-10 φωτογραφίες και ένα κείμενο και μετά να την αφήσετε στη τύχη της θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που περιμένατε. Η επικοινωνία θέλει συνέχεια και συνέπεια, και για να έχετε μία σωστή και ολοκληρωμένη παρουσία ειδικά στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να εφαρμόζετε και τα δύο.

Μπορούμε μαζί να ξεκινήσουμε τη εταιρική σας καμπάνια με στόχο την αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας σας και την επικοινωνία με τους καινούριους ή υφιστάμενους πελάτες σας.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page