top of page

8 λόγοι που πρέπει να χρησιμοποιείτε τα Social Media για την επιχείρηση σας!


Οι πελάτες σας είναι το κυριότερο μέλημα σας.

Εάν ακόμα δεν έχετε πειστεί και η επιχείρησή σας δεν έχει αρχίσει ακόμα να χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media networks), ορίστε 8 επιτακτικοί λόγοι για να το κάνετε.

Ως επιχείρηση, η κατανόηση του στοχευμένου κοινού σας και των κίνητρών τους να σας ακολουθήσουν στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter, Linkedin, Youtube, Instagram) αποτελεί κλειδί όσον αφορά τον καθορισμό του τρόπου καλύτερης επικοινωνίας και αύξησης του κοινού σας. Γνωρίζοντας τα δικά σας μοναδικά επιχειρηματικά χαρακτηριστικά και κατανοώντας καλά τους πελάτες σας, θα βοηθήσουν ώστε να δώσετε φωνή στην επιχείρησή σας και μέσα που θα σας επιτρέψουν να επινοήσετε και να δημιουργήσετε περιεχόμενα που θα έχουν απήχηση στους fans / followers σας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι must επιλογή στις μέρες μας και πως ένας τεράστιος και αυξανόμενος αριθμός επιχειρήσεων αξιοποιούν τα social media ως μέρος της διαφήμισής τους (marketing και advertising). Αλλά για εκείνους που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα: ποια είναι τα πλεονεκτήματα της επένδυσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Με την εμπειρία και την εξειδίκευση μας στο χώρο των κοινωνικών δικτύων, έχουμε την ικανότητα να διαχειριστούμε μεγάλες κοινότητες χρηστών.

Αναλαμβάνουμε το αποδοτικό στήσιμο της παρουσίας σας και διαχειριζόμαστε το περιεχόμενο αλλά και τη συζήτηση με τους χρήστες σας. Κάντε τη σωστή επιλογή, ενισχύστε την εικόνα σας και θα δείτε τα αποτελέσματα άμεσα!

1. Τα social media σας βοηθούν να είστε δίπλα στους πελάτες σας

Το Facebook και Twitter είναι συχνά οι πρώτες πύλες επικοινωνίας για πολλούς πελάτες που έχουν ερωτήσεις για τις υπηρεσίες σας ή ερωτήσεις σχετικές με την μετέπειτα υποστήριξη τους. Το να αφήνεις τις ερωτήσεις των πελατών αναπάντητες κάνει μια επιχείρηση να φαίνεται μη επαγγελματική και ότι απλά δεν ενδιαφέρεται για αυτούς. Οπότε, είναι σημαντικό να προβάλλεστε στα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούν οι πελάτες σας και να παρακολουθείτε τακτικά όλους τους λογαριασμούς σας για ερωτήσεις και σχόλια πελατών.

Η επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο βοηθά στη δημιουργία ευχαριστημένων πελατών οι οποίοι με τη σειρά τους βοηθούν στο χτίσιμο μιας επιτυχημένης επιχείρησης. Έχω δει πελάτες να έρχονται και να ξαναέρχονται εξαιτίας της έγκαιρης απάντησης των ερωτήσεών τους από την επιχείρηση. Το να είστε ενεργοί στα social media είναι πραγματικά ένας εξαιρετικός τρόπος να επηρεάσετε θετικά τις πωλήσεις.

2. Δημιουργία brand name και διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό

Τα social media διευκολύνουν τη βελτίωση της αναγνωρισιμότητας της εταιρίας και τη δόμηση της δικής της ταυτότητα. Μπορείτε να χτίσετε αποτελεσματικά την προσωπικότητα της εταιρίας σας στο μυαλό του καταναλωτή και να της δώσετε μια ανθρώπινη φωνή με την οποία θα συσχετίζεται ο κόσμος.

Η επικοινωνία σε ένα συναισθηματικό επίπεδο ή η επίδειξη προσωπικότητας είναι και οι δύο αποτελεσματικοί τρόποι ώστε να βοηθηθεί η επιχείρηση και να ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές σας.

3. Τα social media σας βοηθούν να διαχειριστείτε την φήμη σας

Η διαχείριση της φήμης σας διαδικτυακά είναι ένα σημαντικό στοιχείο οποιασδήποτε στρατηγικής (social media strategy) και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σας παρέχουν έναν γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο για να το επιτύχετε. Όταν αντιμετωπίζονται με ταχύτητα και με ευαισθησία, τα σχόλια και τα παράπονα μπορούν να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότητα. Αυτή η αυτόματη ανταπάντηση επιδεικνύει υψηλά επίπεδα εξυπηρέτησης πελατών και μπορεί αποτελεσματικά να ελαττώσει την αρνητική διάθεση και να επιλύσει οποιαδήποτε θέματα μπορεί να αντιμετωπίζουν οι πελάτες.

Το αρνητικό συναίσθημα μπορεί συχνά να μετατραπεί σε θετικό με έναν πολύ δημόσιο τρόπο. Μια τόσο εμφανής παρουσίαση μιας ισχυρής εξυπηρέτησης πελατών και επίλυση προβλημάτων μπορεί να έχει ένα ισχυρό αποτέλεσμα. Ο πελάτης είναι πλέον ευχαριστημένος και δεν πρόκειται να συνεχίσει να ανεβάζει αρνητικές κριτικές και να προειδοποιεί τους φίλους του να μη χρησιμοποιήσουν την επιχείρηση. Αντίθετα, είναι περισσότερο πιθανό να τους πει ότι η εταιρία παρέχει εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών.

4. Τα social media βοηθούν να αυξηθεί η εμπιστοσύνη προς την επιχείρησή σας

Με τόσες εναλλακτικές για να επιλέξεις, οι πελάτες είναι συχνά προβληματισμένοι και θέλουν έναν εύκολο τρόπο να πιστοποιήσουν την αυθεντικότητα μιας επιχείρησης με την οποία συναλλάσσονται για πρώτη φορά.

Βλέποντας ότι είστε ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βοηθά να δημιουργήσετε ένα αίσθημα εμπιστοσύνης σε πιθανούς πελάτες, εκπέμπει το ενδιαφέρον σας για τους πελάτες σας και – στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά- ότι θα είναι εύκολο να επικοινωνήσουν μαζί σας.

5. Τα social media σας επιτρέπουν να λάβετε πραγματικές απόψεις πελατών

Οι απόψεις πελατών μπορούν να καθοδηγήσουν την ανάπτυξη των καμπανιών στα social media και να διαμορφώσουν στρατηγικές αποφάσεις (social media management), βοηθώντας σας να κάνετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας και τις προσφορές των προϊόντων ή υπηρεσιών σας περισσότερο ελκυστικές και σχετικές με τους πελάτες σας. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθιστούν γρήγορο και εύκολο για τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν κριτικές από πελάτες, οι οποίες θα σας δώσουν μια πιο καθαρή εικόνα για τη στάση της εταιρίας και να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε προβληματικά σημεία στα οποία μπορείτε να εστιάσετε.

6. Ένας εξαιρετικός τρόπος να προωθήσετε το περιεχόμενό σας

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η διαφήμιση περιεχομένου (content marketing), όχι μόνο σε όρους SEO (Search Engine Optimization) αλλά και με σκοπό να προσελκύσει νέους πελάτες. Βοηθά στην κοινοποίηση κάθε νέου άρθρου σε blog ή ανάρτησης που δημοσιεύετε, προβάλλοντας τα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα social media όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τη δημιουργία περιεχομένου υψηλής ποιότητας, είναι ένας άκρως αποτελεσματικός τρόπος προσέλκυσης νέων πελατών προς εσάς και σας βοηθά επίσης να αναδειχθείτε σε αυθεντία στον τομέα που εξειδικεύεστε.

7. Τα social media σας βοηθούν να κρατήσετε τους πελάτες σας κοντά σας

Τα social media είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διατηρήσετε την επιχείρησή σας ή το brand σας στο μυαλό των πελατών σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επηρεάσετε ενεργά τις συναλλαγές και σας βοηθούν να καλλιεργήσετε την αφοσίωση των πελατών και τις επαναλαμβανόμενες πωλήσεις.

8. Τα social media θα αυξήσουν την κίνηση στην ιστοσελίδα σας

Το να είστε ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την κίνηση που δέχεται η ιστοσελίδα σας. Οι επιτυχημένες δραστηριότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αυξάνουν την κίνηση μέσω παραπομπών που δέχεται η ιστοσελίδα σας, παίζοντας ένα σημαντικό και πρωταρχικό ρόλο στον όγκο των πωλήσεών σας.

Έμμεσα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως ένα στοιχείο κατάταξης SEO αυξάνονται σε σημασία. Το να υπάρχετε στα social media όπως το Facebook και το Twitter είναι ένα θετικό στοιχείο που φανερώνει ότι είστε δημοφιλής και ότι έχετε περιεχόμενο που αξίζει να μοιραστεί και να συζητηθεί. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί την Google να θεωρήσει πως η ιστοσελίδα σας είναι περισσότερο αξιόπιστη, το οποίο είναι ένα από τα πολλά στοιχεία που βοηθούν την ιστοσελίδα σας να έχει καλύτερη κατάταξη στα οργανικά αποτελέσματα.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page